Ben jij benieuwd hoe veilig het is bij jou op de werkvloer? Dan kun je een veiligheidscultuurmeting uit laten voeren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar fysieke maatregelen en opgestelde regels, maar ook naar de daadwerkelijke uitvoering en naleving hiervan. Het gaat dus echt om de bedrijfscultuur omtrent veiligheid. Vandaar dat het ook een veiligheidscultuurmeting wordt genoemd. Een externe partij, in dit geval G4S Safety Solutions, wordt ingeschakeld om de veiligheidscultuurmeting uit te voeren. Zo krijg je een zo eerlijk mogelijk resultaat met zo min mogelijk invloed van de werknemers zelf.

Verminder risico’s

Een actief veiligheidsbeleid met veel draagvlak zorgt voor vermindering van veiligheidsrisico’s. Daarom is het van belang dat medewerkers in alle lagen van het bedrijf zich bewust zijn van die risico’s en daar rekening mee houden in hun dagelijkse bezigheden. Daar is dus in bepaalde gevallen veel te winnen. Bewustzijn is de eerste stap naar een veiligere werkomgeving. Dit wordt ook in kaart gebracht tijdens de veiligheidscultuurmeting. Het kan een belangrijk verbeterpunt zijn voor jouw bedrijf. Maar verbeterpunten kunnen natuurlijk ook in andere aspecten gevonden worden.

Verbeterpunten

Dat is waarom je G4S Safety Solutions inschakelt. Zij bekijken de mogelijke verbeterpunten in de veiligheidscultuurmeting. Het bedrijf wordt hierbij onderzocht en je krijgt een idee van de huidige bedrijfscultuur omtrent veiligheid. Je krijgt inzicht in de aspecten waar mogelijk verbetering uit valt te halen. Ook krijg je advies waar je het beste in kunt investeren als het om de cultuur omtrent veiligheid gaat. Je vindt alle informatie op de website van G4S.