Veiligheids-trainingen volgen doet u het best bij veiligheids-trainingen

Een veiligheids-training is een levensreddende cursus! Bij de veiligheids-trainingen leert u veel verschillende dingen leren waarmee u mensen kunt helpen, het gaat van het stoppen van een bloedneus tot het blussen van een brandje en het reanimeren van een persoon. Wanneer u deze cursus heeft gevolgd kunt u dus op de juiste manier handelen in verschillende situaties. Stel u nou eens de volgende situatie voor en bedenk of u weet hoe u hierop goed kunt reageren.

Heeft u de juiste kennis paraat om juist te reageren?

Stel u eens voor, u loopt in de stad en ineens valt er voor uw neus een man op de grond neer, hij ligt een aantal seconden stil en begint ineens te beven. Deze man heeft een epileptische aanval. Wat doet u in deze situatie? Dankzij de veiligheids-trainingen weet ik op de juiste manier te reageren!

Zo zou u reageren als u de veiligheids-trainingen heeft gevolgd.

Deze man heeft een epileptische aanval gekregen, een epileptische aanval is het snel samentrekken van de spieren waardoor het lichaam hevig begint te beven. U moet in deze situatie reageren door iets onder het hoofd van deze persoon te leggen, hierdoor voorkomt u dat de persoon met de epileptische aanval zijn of haar hoofd kapot slaat tegen de grond. Verder moet u van hem of haar afblijven, wanneer u probeert iemand stil te houden breekt u namelijk al zijn botten, de persoon heeft dit namelijk niet onder controle.

Als u de veiligheids-trainingen heeft gevolgd weet u op de juiste manier te reageren op deze situatie!