Op zoek naar een zweetdeken paard?

Een zweetdeken paard is er voor de hulp bij het regulering van de lichaamstemperatuur van je paard. Iedereen heeft dat wanneer die traint met zijn paard en een zware lichamelijke inspanning geleverd heeft dat de temperatuur van het paard stijgt. Het heeft dus dezelfde werking als het haar van de paard. 

zweetdeken paard

Na een zware training met het paard

Een paard zweet ook nadat die een training heeft gehad omdat die de warmte moet kwijt raken. Alle vocht wordt door de vacht naar het uiteinde van de haren gebracht en daardoor is je paard dus droog op de huid. Zoals je kunt lezen werkt het systeem erg goed maar je kan het paard ook een handje helpen door wat extra maatregelen te nemen. 

Waar zijn zweetdekens nou goed voor? Ze zorgen ervoor dat het paar geen kou vat of ziek wordt na het trainen en na het zweten, maar alleen als het van goede kwaliteit is gemaakt. De deken zorgt ervoor dat al het zweet wordt afgevoerd. Onder de deken is het paard droog en warm, daardoor vat het paard geen kou. Omdat het aan de binnenkant droog en warm is is het aan de buitenkant koud en nat. Maak daarom ook echt gebruik van een zweetdeken paard.

Tagged on: ,