Ik heb mij de laatste jaren verdiept in het gebruik van een led kweeklamp voor het kiemen van zaden en het indoor laten opgroeien van planten. Naast het feit dat ledlampen multifunctioneel zijn en zowel warm als koud licht kunnen produceren, kan ik nog een eindeloze lijst van voordelen aanreiken bij het gebruik van dit soort kweeklampen.

logo-kopie

Ruimtebesparend – energiezuinig – lange levensduur
Terwijl andere types van kweeklampen veel ruimte vereisen kun je de led kweeklamp gebruiken in een relatief kleine ruimte. Daardoor komt er ook meer ruimte vrij voor de planten zelf en kun je gemakkelijk tussen de plantbakken lopen zonder je zorgen te maken over de extra uitrusting die nodig is bij de traditionele kweeklampen.
De temperatuur van jouw kweekruimte is ongelooflijk belangrijk. De lampen hebben het voordeel dat ze weinig warmte produceren terwijl andere kweeklampen tot kunnen heel krachtig zijn, maar helaas ze zijn niet erg energiezuinig. Dat is de reden waarom ledkweeklampen de voorkeur hebben. Door dit soort lampen te gebruiken bespaar je geld op de lange termijn. Wanneer je gebruik maakt van de beste leds, krijg je de kans om ze jarenlang te gebruiken zonder ze te vervangen. De meeste ledlampen zijn ontworpen om 50.000 tot 100.000 uur te gebruiken. Ter vergelijking, vele andere kweeklampen hebben slechts een levensduur van 20.000 uur.