De gehele wereld is zich telkens aan het ontwikkelen. Denk hierbij aan sport, woonomgeving, de economie, mensen en nog veel meer. Een onderdeel van de ontwikkeling van de mens is ontstaan door de toenemende ontwikkeling in social media. Waar Facebook als eerste begon en echt een trend erin zette, zijn er tegenwoordig social media platformen die Facebook eruit stijgen. Een van die platformen is Instagram. Een platform waarbij mensen elkaar kunnen volgen en foto’s/video’s met elkaar kunnen delen. Instagram is op steeds meer fronten actief, denk hierbij aan: sport, lifestyle, werk en eten. De reden waarom ook de gemeente zich moet verbinden aan Instagram.  

Waarom is dit voor de gemeente een toegevoegde waarde? 

Instagram zal voor de gemeente dienen als een herkenningspunt. Wanneer de gemeente een account aanmaakt op Instagram en hier foto’s/video’s op zet, zullen mensen eerder een bepaald gebied herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde bezienswaardigheid waardoor mensen eerder aangetrokken worden om naar je gemeente toe te trekken. Instagram kan dus als een uithangbord gezien worden waarbij de gemeente zichzelf goed op de kaart kan zetten voor zowel Nederland als toeristen die vanaf het buitenland Nederland intrekken. Tevens zou Instagram gebruikt kunnen worden als informatiebord, waarbij er gemakkelijk informatie gedeeld kan worden via verschillende kanalen.  

Wat kan chatkracht voor rol hierin spelen? 

De rol van chatkracht hierin kan gezien worden als een belangrijke factor. Dit heeft ermee te maken dat de chatspecialisten het account gaan beheren. Denk hierbij aan de foto’s of video’s die moeten worden toegevoegd. Dat zal niet het enige zijn want Instagram heeft ook een vragengedeelte. De specialisten zullen in dit geval de vragen gaan beantwoorden die mensen stellen. Het is belangrijk dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat aangezien je de mensen graag jou kant op wilt trekken. Het zou voor beide partijen een goede samenwerking zijn. De chatspecialisten beantwoorden de vragen over de gemeente en trekken mensen hun kant op, terwijl de gemeente hiervan profiteert doormiddel van de naamsbekendheid die hierdoor gecreëerd wordt.