Heb je hier wel eens van gehoord of heb je het wellicht zelf? Angst voor het kijken naar jezelf in de spiegel? Stel, je staat voor een houten spiegel en je durft jezelf niet in je gezicht aan te kijken, klinkt dit bizar voor jou? Of misschien juist wel bekend. In ieder geval komt het waarschijnlijk vaker voor dan je denkt.

Angst

Maar wat houdt deze angst nou precies in? Veel mensen zijn bang om als ze te lang naar zichzelf kijken in de spiegel, dingen te zien die anders zijn dan zijzelf. Denk bijvoorbeeld aan vervorming van jouw gezicht, het veranderen van de kleur van jouw ogen en soms is het zelfs zo erg dat je eindigt met het naar iemand anders kijken dan jouzelf. De reden hierachter? Jouw ogen zijn de spiegel van jouw ziel. Als je dus naar je eigen ogen kijkt, door de spiegel heen, kijk je recht in je eigen ziel.

Reïncarnatie

Geloof jij in reïncarnatie? Je zou namelijk kunnen zeggen dat je ogen de poorten zijn naar de andere dimensies waar jij ooit deel van uit hebt gemaakt. Dit geldt ook voor de dingen die nog gaan gebeuren, de toekomst dus. Echter is het zo dat niet alle delen leuk zijn om naar te kijken. Je kijkt namelijk naar meerdere delen van jezelf en er is een grote kans aanwezig dat niet alle delen van jou een goede levensloop hebben gehad. Op een manier kan dit dus erg confronterend zijn.

Oplossing

Uiteraard wil je graag een oplossing vinden voor deze angst die je hebt, aangezien spiegels bijna onvermijdbaar zijn en uiteraard omdat dit een erg vervelende angst is om te hebben. Wat je kan doen, is het relativeren van jouw situatie. Het feit dat er delen van jou zijn die een donkere periode mee hebben gemaakt, is een vervelende gedachte maar niet vreemd wanneer je je bedenkt dat je ziel al veel levensjaren mee heeft gemaakt.

Mocht je ernstige angsten hebben, raad ik aan om een professional in te schakelen. Deze kan jou door jouw angsten heen helpen en jou laten begrijpen waar deze angst vandaan komt. Onthoud dit, er is geen schaamte in hulp vragen!